Nyhed Outdoor Gaming

Borbjerg E-sport

Computerspil er også en sport

E-sport står for Elektronisk sport. Her spilles computerspil sammen på hold, hvor der konkurreres mod andre hold. Du går til E-Sport for at forbedre dit spil, træne dine færdigheder, blive dygtige til at samarbejde og her er særligt en god spil-kommunikation med til at forbedre spillernes chancer for at klare sig godt. Det gælder også om at have det sjovt og at føle sig som en del af en godt fællesskab.

I maj 2018 stod et helt nyt E-sports-lokale klart i Kultur- og fritidscentret. Med 14 computere, fede stole og en indbydende stemning tog Borbjerg om omegn godt imod den nye sportsaktivitet.

I Borbjerg foregår E-sport ved at man tilmelder sig et hold med et specifikt spil. Der udbydes Minecraft, Kun for piger og Outdoor Gaming (se yderligere specifikationer nederst på siden ved tilmeldingen). Hvert hold spiller en gang i ugen af 2 timers varighed. Der holdes et kvarters pause halvvejs, hvor det er muligt at få sig rørt eller få lidt at spise. Når man er til E-Sport, er det god stil at drikke vand og spise frugt og brød i pausen.

Sæsonen starter og slutter i forbindelse med Borbjerg LAN, som typisk er i marts og oktober.

Nu med plads til flere

Vi har på det seneste oplevet en kæmpe interesse for Minecraft, hvilket har givet pressede situationer ved tilmelding til holdene. Derfor søgte vi DIF og DGI’s foreningspulje, hvor vi var så heldige at få bevilliget 19.000 kr til indkøb af 3 komplette stationer med de fedeste computere og lækre nye stole. Det betyder, at vi nu kan have op til 13 spillere plus en instruktør ved hver sin gamercomputer.

Netcafé

I skolernes ferier holder E-Sport som foreningsaktivitet også fri. Der vil dog nogle dage i ferier og weekender blive holdt Netcafé. Det vil fremgå af Borbjerg E-Sports facebookside, når der er Netcafé. Prisen er 20 kr pr time for én computer, der kan også købet et 20-timers klippekort til 300 kr. Klippekortet er personligt.

Netcafé til fødselsdagen

Computerne kan også lejes i forbindelse med private arrangementer som f.eks. fødselsdage.

Leje af 13 computere i to timer: 300 kr

Leje af 13 computere incl. instruktør i to timer: 500 kr

Leje af 13  computere incl. leje af hallen og et lokale til spisning: 750 kr

Leje af 13  computere incl. instruktør og incl. leje af hallen og et lokale til spisning: 950 kr

Borbjerg LAN-Party

Som et startskud til E-Sport afholdt vi LAN-Party første gang i november 2017 for at kunne fornemme, om der var opbakning til og stemning for at have E-Sport i Borbjerg. Der mødte omkring 60 børn og unge op med computere og godt humør. Der var en hjælpsomhed mellem spillerne ud over det sædvanlige, og der blev dannet venskaber på tværs. Derfor har vi siden afhold LAN 2 gange årligt, hvor fokus har været på at have det hyggeligt, at det er overskueligt og rart at være til LAN i Borbjerg.

I Borbjerg har vi haft særligt fokus på, hvordan vi kunne tilgodese de yngste spillere. Derfor tilbydes man som forælder, at man på dagen kan aftale med en af arrangørerne, at barnet kommer med ind for at sove. Den sovende nattevagt får børnene til at slukke for computeren, så der er ro fra kl 01.00-06.00 i sovesalen. Det er som regel ikke noget problem at få dem til at sove.

Om morgenen uddeles der sponsorgaver ved lodtrækning mellem deltagerne. Cafeén har åben HELE natten så husk penge. OBS! aftensmaden og morgenmad er inkluderet i prisen.

Vi afholder nu LAN 2 gange årligt med 110 pladser hver gang. Deltagerne skal være som minimum være startet i 1. klasse. Vi har dog også voksne gamere. Du medbringer egen computer, spil, forlængerledning, netværkskabel (og evt. rj45-stik, hvis netværkskablet ikke kan sættes direkte i computeren) og overnatnings-gear. Husk at computeren skal have spillene downloadede inden og have eventuelle opdateringer hentet inden LAN.

Pga. Corona har vi aflyst LAN i marts og oktober 2020, og igen i marts 2021. Vi håber og tror på at næste LAN bliver i oktober 2021. For at få nærmere at vide om tilmeldings start, kan man følge os på facebook. Ønsker man at sikre sine børn en  plads til LAN, vil der ca. en uge før tilmeldingen åbner, blive lagt en frivilligliste ud på vores facebookside. Melder man sig som voksenfrivillig, får man reserveret en plads til sin barn/sine børn. Man melder til som alle andre, man er blot sikret en plads. Tilmeldingen foregår nederst på denne side.

Læs E-sports generelle regler her
find kontaktoplysninger her

Vores sponsorer

Følg os på Facebook

Følg os på Facebook

Priser, tilmelding og betaling