Du er her:Hjem/Vores landsby/Byens købmand
Byens købmand2019-01-10T16:14:40+01:00

Spar Borbjerg

Bak op om lokalsamfundet – handel lokalt

Februar 2015 stod en 700 m2 stor ny købmandsbutik klar i Borbjerg. I tiden hvor mange små købmands butikker måtte lukke ned, valgte købmandsparret Hanne og Bjørn Jacobsen valgte at gå mod strømmen, og i stedet bygge en helt ny og meget større butik. Finansering til et sådant projekt, var dog ikke let, så de lokale, som sætter stor pris på deres lokale købmand, måtte hjælpe til. Det blev til en alternativ finansering hvor i alt 124 husstande samlet set lånte 2,3 millioner kroner til projektet. Udover dagligvarer har Hanne tilmed indrettet en blomster- og brugskunst afdeling, så værtindegaven nu også kan købes lokalt.

Et samfund i udvikling frem for afvikling

Inspirerende er det når lokale står sammen og kæmper samme sag. Og én ting er sikkert – Den lokale købmand er et vigtig element for et attraktivt lokalsamfund. Men Borbjerg vil mere. I 2016 blev pladsen foran købmandsbutikken nemlig udvidet med et tankanlæg.
»Det er en ekstra service til byen, hvor man kan hente benzin til plæneklipperen og få fyldt bilen. For os er det bare endnu en del af det at være et landsbycenter, så folk i princippet ikke behøver køre ud af byen for at tanke. Jo flere faciliteter vi har i byen, med skole, børnepasning, indkøbsmuligheder og et aktivt fritidscenter, så er det et led i at vi kan trække folk til – og holde på folk,« siger Bjørn Jakobsen. (Kilde: Holstebro Struer Dagblad 28. juli 2016)

I landsbyen vil og kan vi – og vi kan fordi vi vil!

Go to Top