Sådan får vi overskud i hverdagen

Lokale familier fortæller

Her har vi har samlet beretninger fra ni forskellige familier, som har vidt forskellige grunde til at slå sig ned i Borbjerg-Hvam. Læs deres historier og bliv inspireret.

Vi har jo det hele lige her

Familien Strømgaard flyttede fra et lille rækkehus i Holstebro til parcelhus i Borbjerg, for at være tæt på det, der betyder mest for familien, der også består af tre børn: Nærhed.

God plads til storfamilien

En dagligdag med firlinger på 12 år, og 50 personer om bordet, når de nærmeste fra den sammenbragte familie skal samles, kræver sin plads. Det har familien Hopper og Trier Pedersen i den grad fundet i Hvam.

Unge keder sig ikke

Da Lars og Anne Mette valgte at slå sig ned i Borbjerg, var en af deres bekymringer, hvordan det ville være for deres børn at blive teenagere i det lille samfund. Den bekymring fejer børnene, der i dag er 13 og 15 år, af banen.

Første gang kørte vi forbi

Da familien Stefansen og Pind i 2005 købte en faldefærdig gård udenfor Borbjerg, kendte de intet til området, hvor de slog sig ned. I dag har de i den grad slået rod og skabt en oase med plads til både børn og store drømme.

Verdens bedste lejehus

Familien Hammerstoft bor på en lejet ejendom i Trabjerg nær Borbjerg. For familiens børn er huset “verdens bedste lejehus”. Familiens største værdi er: Fællesskab.

Plads til store drømme

Familie Lundgren Johannesen bor så langt ude på landet, at her hverken er gadelygter eller naboer i nærheden. Til gengæld er her plads og muligheder i rå mængder for familien på fire.

Fra hummer til gårdbutik

Morten Wang Pedersen flyttede fra en lille taglejlighed i Holstebro langt ud på landet for at gøre en gammel drøm til virkelighed. Nu har han både gårdbutik, kone og børn – og en udsigt der er bedre end de flestes.

Børnenes trivsel betyder alt

Da Mynte blev skilt, overvejede hun at flytte med sine fire børn til Aarhus. I stedet lejede hun et lille byhus midt i Borbjerg ganske tæt på skolen. Først og fremmest for børnenes skyld – men også for sin egen.

Megabyen blev for lille

Familien Hedelund Færch flyttede sammen i Hong Kong og overvejede derfra at slå sig ned i Asien, Sydeuropa eller USA. Valget faldt på Borbjerg.