Du er her:Hjem/Vores landsby/Byfesten
Byfesten2019-01-10T16:14:40+01:00

Vi glæder os hvert år!

Sammenhold og fællesskab i højsæde

I Borbjerg-Hvam varer byfesten en hel uge!
Hvert år i ugen op til Kr. Himmelfarts ferien, kommer ugen vi har set frem til et helt år – nemlig byfestugen. 6 dage med aktiviteter hver dag. Programmet er nogenlunde samme hvert år, og ser ud som følgende:

Program

Mandag: Borbjergløbet
Tirsdag: Pladespil
Onsdag: Bilorienteringsløb
Torsdag: Familiedag, friluftsgudstjeneste
Fredag: Revy, musik og fællesspisning
Lørdag: Morgenkaffe, loppemarked, cykelløb, teltfesten

Kort fra sidst …

Her sidder man så et par dage efter byfesten, stadig lidt træt i ansigtet. En ting er sikkert, det har været det hele værd. Tænker på en fredag aften med et fyldt byfesttelt, hvor det ene latterbrøl afløste det andet. Vi var her vidne til en lokalrevy i særklasse. Det var tydelig for enhver, at vinter- og forårsmånederne var blevet brugt til at stable en fantastisk revy sammen. Og selvom vi var mange der fik ørene i maskinen, ved vi jo alle at det var kærligt ment.
Ikke underligt at der efter revyen var meget snak og hygge i baren.

Selvom hovedet måske gjorde en smule ondt, og lyset føltes en smule skarpt, skulle vi jo som man plejer til morgenkaffe i teltet lørdag kl. 9. Hele personalet fra Borbjerg Sparekasse serverede rundstykker og kaffe…….. og en lille en…. Her sad kræmmere og andet godtfolk og ventede på at klokken skulle blive 10, så Ole kunne erklærer loppemarkedet for åbent. Købelysten var stor, og det er jo godt for omsætningen. Små 30.000 kr. kom i kassen.

Knapt havde man fået skænket en fadøl, og dyppet sine pomfritter i remouladen, før næste arrangement løb af stablen. Finalen i gadedysten skulle afgøres. Her må vi bare konstaterer, at Fasanvej fik trofæet med sig hjem, og kan kalde sig gademestre. Men næste år……

Inden vi havde spist den sidste pomfrit råbte Skæg i højtaleren; START. Så var cykel sponser løbet i gang. For de yngste var der en lille kort rundtur i Borbjerg, og for de lidt ældre gik rundturet over Hvam. På den korte rute kørte Nicklas Østergaard klart længst. Over 40 omgange blev det til…. Sej fyr ham Nicklas. Om det var fordi John Mikkelsen havde fødselsdag vides ikke, men det var ham der kørte flest kilometer på den lange rute. I alt blev der kørt knap 80.000 kr. ind.

Så indtil videre må man vist sige at lørdag blev en indbringende dag. Men vi er ikke færdig endnu. Hjem under bruseren, et strygejern på skjorten og så blev vi klar til teltfesten. Næsten 200 festgalde mennesker, lækker mad, go’ betjening i baren og et veloplagt orkester, var de ingredienser der skulle til for, at lave en fest der kunne måles på richterskalaen.

Hvad sir’ man så? Så sir’ man tak!

Go to Top