Megabyen blev for lille

Familien Hedelund Færch flyttede sammen i Hong Kong og overvejede derfra at slå sig ned i Asien, Sydeuropa eller USA. Valget faldt på Borbjerg.

Det er ikke altid, at stort er størst. Det erfarede Mette og Bjarke Hedelund Færch, da parret efter endt uddannelse på Handelshøjskolen flyttede sammen i Hong Kong,  hvor de var en del af metropolens hæsblæsende forretningsliv.

– Alle tjente mange penge, men tabte sig selv undervejs, siger Bjarke Hedelund Færch, der har sin egen investeringsvirksomhed.
Dengang regnede de med, at familiens fremtid lå enten i Asien, Sydeuropa eller USA. Men han og Mette kom på andre tanker, da de besluttede sig for at stifte familie og få børn.

– Vi er begge selvstændige og prioriterede at finde en ideel base, hvor vi kunne få både arbejdsliv og familieliv til at hænge sammen. Vi var enige om, at basen var det vigtigste, siger Mette Hedelund Færch, der underviser i yoga og mindfullness.

Mette kom fra udkanten af Aarhus, og Bjarke voksede op i det vestlige Thy. Derfor vandt Danmark i det globale kapløb om familiens gunst. At valget dernæst faldt på Borbjerg var nærmest en tilfældighed, som familien på ingen måde har fortrudt.

– Vi faldt over Borbjerg Holmgaard og blev helt paf over, at ejendommen dengang havde stået til salg i fem år. Vi anede intet om forhistorien, men blev hurtigt forelsket i både hus og omgivelser, siger Bjarke.
– Huset var den væsentligste grund til, at vi flyttede hertil. Men lokalsamfundet omkring er bestemt ikke uvæsentligt, siger han.

Bjarke kendte ikke ret meget til Borbjerg udover, at han fra sin mor havde hørt, at der skulle være et rigtig godt fællesskab i området. Mette havde aldrig tidligere hørt om byen. I dag føler begge sig rigtig godt tilpas i området.

– Da vi boede i Hong Kong, var det svært for nye danskere at falde til. Man skulle lige se hinanden an først. Mennesker i store byer bliver tit sig selv nok. Her i Borbjerg bliver man mødt med varme og åbne arme. Her kender man hinanden og kerer sig om hinanden. Det gør en enorm forskel, siger Mette og ser det som en meget stor værdi, at datteren Freja på et år vokser op i et trygt nærmiljø.
– Det at vokse op et sted, hvor man bliver mødt med tillid fra man er helt lille, betyder alt, siger Mette.

Hun glæder sig samtidig over, at dagplejemødrene i Borbjerg er gode til at arbejde sammen og bruge naturen til aktiviteter med børnene.
– De har alle muligheder for at komme ud med børnene til både strand, sø og skov. Og de udnytter mulighederne fuldt ud, siger Mette.
Da hun og Bjarke valgte at flytte til Vestjylland, var de spændte på, om familiens venner fra studietiden i Aarhus ville syntes, at de boede for langt væk til at komme på besøg. Sådan gik det ikke.

– Vores venner elsker at komme forbi, og de er alle imponerede over de mange muligheder, der er i Borbjerg. Man kan jo også bo midt i Aarhus og føle sig tæt på alt ting, uden at benytte sig særlig meget af tilbuddene. Her er vi en del af noget større, og det passer os rigtig fint, siger Bjarke.
Han har hele Danmark som arbejdsplads og synes at basen i Borbjerg er ideel uanset, hvor man skal hen.

– Allerede i dag kan man køre til Karup Lufthavn på 20 minutter og flyve billigt til København. Og om lidt kommer motorvejen få kilometer herfra. Det er svært at føle sig isoleret her, siger Bjarke.

Alligevel kan han engang imellem savne storbyens puls.

– Når man bor her, kan man jo godt tænke: Gad vide, om vi går glip af noget? Men her den anden dag, hvor jeg var i København, greb jeg mig selv i at glæde mig til at komme hjem, siger han.

Mennesker i store byer bliver tit sig selv nok. Her i Borbjerg bliver man mødt med varme og åbne arme. Her kender man hinanden og kerer sig om hinanden. Det gør en enorm forskel.