Du er her:Hjem/Vores landsby/Mød familier/Familien Tarpgaard
Familien Tarpgaard2019-01-10T16:14:41+01:00

Børnenes trivsel betyder alt

Da Mynte blev skilt, overvejede hun at flytte med sine fire børn til Aarhus. I stedet lejede hun et lille byhus midt i Borbjerg ganske tæt på skolen. Først og fremmest for børnenes skyld – men også for sin egen.

Når man er alenemor med fire skolebørn mellem seks og 12 år, er der nok at se til. Alligevel tager Mynte Tarpgaard imod uden stress. Faktisk emmer hele huset på Kirkebakken midt i Borbjerg af sin egen ro, selvom der udover de fire skolebørn i huset er flere legekammerater på besøg.
– Børnene er bare SÅ glade for at bo her, siger Mynte Tarpgaard som forklaring på, hvorfor hun ikke gjorde alvor af sine overvejelser om at flytte til Aarhus, da hun blev skilt i 2011.

– Rammerne er trygge og børnene i byen kender hinanden på kryds og tværs lige fra dagplejen og op gennem skoletiden, siger Mynte.
Hun er overbevist om, at tryghed, trivsel og læring hænger uløseligt sammen for børnene.

– Borbjerg er en tryg base. I 8. klasse bevæger eleverne sig videre til Mejrup, og der er de klar til nye udfordringer og en endnu større verden omkring sig, siger hun.

På et tidspunkt spurgte hun sig selv, hvad hun og børnene ville gå glip af, hvis de blev boende i  Borbjerg.
– Jeg kunne ikke rigtig komme på noget. Alt hvad børnene går til, foregår lige i nærheden. Lige med undtagelse af musikundervisning, som der til gengæld er masser af i Holstebro. Har nogen brug for kørsel, hjælper vi jo hinanden med det, siger Mynte Tarpgaard.

Har hun brug for soveaftaler til de fire børn, giver det heller aldrig problemer. Der er altid hjælp at hente blandt de andre forældre.Sammen med sin daværende mand flyttede Mynte i 2006 fra et parcelhus i Holstebro til Brødbæk udenfor Borbjerg med udsigt til sø, å og grønne enge. Selvom Mynte og børnene nu bor inde midt i Borbjerg, er naturen stadig ganske tæt på med skov, bakker og under to minutters gang til Borbjerg Møllesø.

– Naturen her er helt speciel, og jeg nyder den i fulde drag. En aften kom jeg hjem og blev slået af, hvor roligt her er. Jeg tror, jeg stod uden for huset i et kvarter og nød stjernerne, siger hun.

Naturen her er helt speciel, og jeg nyder den i fulde drag. En aften kom jeg hjem og blev slået af, hvor roligt her er. Jeg tror, jeg stod uden for huset i et kvarter og nød stjernerne.
Go to Top